Het was een uiterst zonnige middag in april en het was tijd voor Vakgericht 2 om zich te bewijzen tijdens deze wedstrijd tegen het tweede team van korfbalvereniging Nääs. In de aanval begonnen Taco, Rob, Annemarie en Annette. Ricardo, Wilmer, Janneke en Daphne openden in de verdediging.

Bert en Wouter begonnen deze wedstrijd vanaf de zijlijn om ons team aan te moedigen. Vrij snel na het begin van de wedstrijd vloog een afstandschot van Nääs er in, wat de stand op 1-0 bracht. Vakgericht liet zich hierdoor niet kleineren en Taco zorgde met een mooi afstandsschot voor een functiewissel. Janneke volgde zijn voorbeeld en legde er ook een afstandsschot in. Een kleine kans onder de korf van Nääs maakte de stand weer 2-2.  Een kleine kans en een afstandsschot van Taco zorgden ervoor dat er weer gauw van vak gewisseld kon worden. Na een afstandsschot van Nääs en een goed gericht schot van Wilmer stond de stand op 3-5. Hierna legde Taco er nog één in en scoorde Nääs nog een afstandsschot. Janneke vergrootte onze voorsprong door nog een afstandsschot te raken. Een afstandsschot van Nääs en een uitwijkbal van Annemarie brachten de stand voor de rust op 5-8.

RUST

Ricardo werd gewisseld voor Wouter en Rob werd gewisseld voor Bert.

De verdediging van Vakgericht begon sterk na de peptalk in de rust. Toch wist Nääs nog een punt aan de verkeerde kant van het scorebord te krijgen door er een strafworp in te leggen. Toen dit na lange aanvallen aan de Vakgericht-kant van het veld werd opgevolgd door een afstandsschot voor Nääs leek er eerst nog niets mis te gaan. Wouter legde er nog een korte kans in en dat bracht de stand op 7-9. Met deze stand leek het erg goed te gaan voor Vakgericht. Helaas bracht de laatste minuut echter nog twee spijtige kansen voor Nääs, in de vorm van een strafworp en een korte kans. Met een stand van 9-9 werd deze wedstrijd afgesloten.