De eerste wedstrijd van het seizoen begon al vroeg. Hiervoor zijn de wekkers van alle Vakgerichters extra vroeg gezet en zijn we met de auto naar het veld gereden. Daar stonden we zelfs eerder klaar dan de tegenstander en daarmee begon de wedstrijd een paar minuten na tienen. De wedstrijd werd gestart met in de aanval Taco, Luuk, Annemarie en Michelle. In de verdediging mochten Wilmer, Wouter, Daphne en Amelia beginnen. Aan mij (Annette) was de eer om de scores op te schrijven wat nog een aardige klus bleek te zijn.

Al snel kwamen we op achterstand door twee afstandsschoten (2-0). Gelukkig kwamen we ook snel weer bij door een doelpunt van Amelia. Waarvoor ze rustig alle ruimte had gekregen, want de tegenstander had nog niet helemaal door dat ze moesten gaan verdedigen. Het volgende doelpunt kwam van Wilmer wat ons op 2-2 bracht. Waarna we een stip mee kregen en Luuk voor een voorsprong zorgde (2-3).  Echter kreeg ook AKC een stip wat voor een stand van 3-3 zorgde. Hierna werden er nog vier doelpunten gescoord door AKC (7-3). Wouter scoorde nog een mooi afstand schot wat het laatst doelpunt voor Vakgericht was voor de eerste helft. Jammer genoeg was AKC nog niet klaar met het maken van doelpunten en gingen we met een achterstand van 15-4 de rust in.

Ons doel voor de tweede helft was om er voor ons zelf nog een leuke wedstrijd van te maken en er nog wat ballen in te leggen. Na nog een doelpunt van AKC (16-4) vielen de doelpunten dan ook weer aan onze zijde. Beginnend met een doelpunt van Taco en ook Wouter schoot daarna raak. Waarna Wilmer er een mooie vrijebal in legde (17-6). De tegenstander scoorde er nog twee, dit was het punt dat ik wilde stoppen met schrijven, omdat de pagina vol was. Maar ons antwoord kwam met een vrijebal van Taco en een afstandsschot van Wilmer die ik natuurlijk wel moest noteren (19-8). Ook de tegenstander wist nog raak te gooien en scoorde nog vier maal (23-9). Onze score eindigde met een afstandsschot van Michelle, waarna ook de tegenstander nog een keer wist te score. Dit zorgde voor een uitslag van 24-10.

Al met al een uitslag die we maar snel moeten vergeten, maar een eigen aantal doelpunten waar we tevreden over mogen zijn met pas een paar trainingen achter de rug. Dus op naar de volgende wedstrijd!