Op deze aanvankelijk koud lijkende zondagochtend, stonden de dappere studenten van Vakgericht ondanks de vroegte klaar op het veld van Rigtersbleek voor een leuk partijtje korfbal. In de aanval begonnen Taco, Bert, Michelle en Annemarie, en de verdediging bestond uit Wilmer, Dennis, Daphne en Fleur.

Vol goede moed begonnen we de wedstrijd en na een snelle onderschepping van de verdediging wist Taco een kort kansje de scoren in het aanvalsvak. Niet snel daarna zorgde een afstandsschot aan de andere helft van het veld voor de gleijkmaker. Na een functiewissel kregen we nog een afstandsschot tegen, maar gelukkig wist Dennis de stand naar 2-2 te brengen met een mooi afstandsschot. Na een korte kans en een afstandsschot van Rigtersbleek stond het 4-2. Wilmer was zijn heer te snel af en wist een doelpunt te maken door een korte kans te scoren. Een afstandsschot tegen resulteerde in een functiewissel en een stand van 5-3. Na nog een doelpunt tegen en een goed afgemeten afstandsschot van Taco, was het opnieuw tijd om van helft en van functie te wisselen. Helaas volgde hierop weer een tegendoelpunt, wat de stand tijdens de rust op 8-4 bracht.

In de rust werd Fleur gewisseld voor Annette en Wouter kwam er in voor Bert. Na een peptalk en warme thee was het weer tijd om te vlammen en onze comeback te maken!

Rigtersbleek was echter scherp gebleven en scoorde al snel een afstandsschot na het startsignaal van de scheids. Maar daar was Wouter, die vol overtuiging een korte kans wist te scoren en de stand op 9-5 bracht. Na de functiewissel scoorde Rigtersbleek een afstandsschot, maar Wilmer wist aan de andere kant van het veld gelukkig ook een doelpunt te maken! Na een strafworp tegen en een afstandsschot van Taco liet het scorebord 11-7 zien. Hierop volgden nog een korte kans en een afstandsschot van Rigtersbleek. Het leek hopeloos voor Vakgericht om nog terug te komen, maar we hielden hoop! Onze heren bleven scherp in hun schot en dit zorgde voor twee doelpunten in de vorm van een korte kans van Wouter en een afstandsschot van Taco. Rigtersbleek wist er nog één korte kans in te schieten. Wilmer waagde nog een gokje en scoorde hiermee een korte kans. Wouter sloot de wedstrijd af met een afstandsschot en dit resulteerde in een eindscore van 14-11.