Zondag 8 januari is Vakgericht 1 naar Borne afgereisd voor de wedstrijd tegen Groen-Zwart 5. Met als invallers Janneke en Rob en voor de support Luuk en Bertil was Vakgericht ruimschoots op tijd (het OV had ons gelukkig niet in de steek gelaten) klaar voor de wedstrijd. De tegenstander maakte het nog even spannend, maar ook zij hadden uiteindelijk een team compleet en daarmee kon de eerste wedstrijd van 2017 dan toch echt van start gaan.

In de aanval begonnen Annemarie, Michelle, Rob en Taco. In de verdediging begonnen Daphne, Janneke, Dennis en Wouter.

Vakgericht begon meteen goed met een korte kans van Annemarie en een afstandsschot van Rob en Janneke (0-3). Ook de tegenstander wist een bal raak te gooien (1-3), waarna Vakgericht weer aan de beurt was met twee afstandsschoten van Taco, een afstandsschot van Janneke, een korte kans van Wouter, een afstandsschot van Michelle en nog een afstandsschot van Taco (1-9). Na al deze doelpunten wist Groen Zwart nogmaals te scoren(2-9). Dit was een mooi moment dat Daphne kon wisselen voor Annette. Voor de ruste wisten Dennis en Taco de mand nog een keer te raken. Uiteindelijk scoorde Groen-Zwart heet laatste doelpunt voor de rust, dit gaf een stand van 3-11.

Na rust was het eerste doelpunt meteen weer voor Vakgericht met een schot van Dennis. Ook Groen-Zwart wist snel na rust te scoren. Hierna scoorde Taco een korte kans en een afstandsschot en ook Groen-Zwart scoorde een afstandsschot (5-14). Dit werd vervolgd door een korte kans Wouter, een afstandsschot van Groen-Zwart, Taco die een stip er in mikte, een schot van Dennis, nog een afstandsschot van Groen-Zwart, waarna Taco er een bal op “onmogelijke wijze” (volgens Daphne) in gooide en Annemarie nog een mooi afstandsschot raakte (7-19). Hierna wist Groen-zwart er nog drie afstandsschoten achter elkaar in te gooien, gevolgd door een afstandsschot van Rob, score uit een vrijebal voor Groen-Zwart en als afsluitende treffer een afstandsschot van Dennis. Dit zorgde voor een mooie eindstand van 11-21!