Na de winst op HKC en Groen Zwart stond tegen Zwart Wit 4 een 4e plaats op het spel. Het team was daarom vastbesloten deze wedstrijd te winnen. Met Dennis, Taco, Inge & Jitske in de aanval, en Luuk, Martijn, Annette & Marielle in de verdediging ging de wedstrijd om 14.00 van start onder leiding van Maarten. Zwart-Wit kwam goed uit de startblokken door de wedstrijd te openen (0-1) maar deze voorsprong werd snel weggewerkt Dennis, Marielle en Martijn (3-1). Zwart-Wit probeerde weer langszij te komen maar spannender dan 3-2 is de wedstrijd niet geweest.

Vakgericht draaide goede lange aanvallen waardoor er makkelijk gescoord werd door Martijd, Dennis & Luuk. Jitske had de spieren goed warm en wist met een slimme schijnbeweging de 7-2 en met een vrije worp de 8-2 te noteren. Zwart-Wit wist nog 2 puntjes te pakken (8-4) maar Inge revancheerde het vak met een raak schot en een doorloopbal (10-4). Vervolgens schoot Martijn Vakgericht met een riante 11-4 voorsprong de rust in.

De 2e helft kwam Vakgericht goed uit de stratblokken en stond binnen neit al te lange tijd een stand van 16-4 op het scorebord. Daarna brak echter een fase aan waarin het aanvalsniveau zijn dieptepunt van de wedstrijd bereikte. Simpele pases kwamen niet aan, als er uberhaupt al en simpele bal werd gegooid. Zwart-Wit maakte echter geen gebruik om bleef in deze fase op 4 doelpunten staan. Richting de laatste 10 minuten begon het weer beter te lopen en vielen de doelpunten weer. Na de 19-4 wist Zwart-Wit nog 3 maal te scoren waarna Vakgericht het initiatief weer overnam tot het einde van de wedstrijd. Taco sloot de wedstrijd af met een klein kansje (23-7) na een blinde diepe pass via de korf die het grootste deel van de 2e helft symboliseerde.

Inge, Jitske, Marielle & Martijn bedankt voor het invallen!

Scores: Martijn: 7 - Dennis: 5 - Jitske, Taco: 3 - Inge: 2 - Luuk, Marielle, Wilmer: 1