Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

De eerste dag dat de zomertijd inging was ook meteen de dag waarop de eerste veldwedstrijd van Vakgericht 2 gespeeld werd. Het bleek lastig te zijn om een volledig team op te stellen, maar terwijl het zonnetje scheen, het (kunst)gras prachtig groen was en de vogeltjes fluiten begonnen er toch echt vier dames en vijf heren aan de wedstrijd tegen WIKO 2. Eens kijken of de buitenlucht de studenten goed zou doen!

Rond 13.30 startte Roel de wedstrijd met een fluitsignaal. Het vak wat begon in de aanval bestond uit Lisette, Mariëlle, Wouter M. en Wilmer. Aan de andere kant begonnen Adriënne, Henny, Taco en Wouter K. in de verdediging. Daan wisselde na rust in voor Taco. Vakgericht begon sterk: Mariëlle en Wilmer wisten beide al vroeg in de wedstrijd te scoren. Ook in het andere vak werd gescoord: Fredje (Wouter K.) scoorde een korte kans en Taco legde er een doorloopbal in. Vakgericht kreeg helaas wel een strafworp tegen, waardoor de stand van 4-1 op het scorebord verscheen. De studenten waren met deze goede start (en zoals gezegd het prachtige lenteweer) in een goede bui. Dit gold echter niet voor de tegenstanders, of eigenlijk één tegenstander in het algemeen. De scheidsrechter floot volgens hem namelijk enorm partijdig en slecht. Natuurlijk zou ik hem (Roy geloof ik) tekort doen als ik de wedstrijd alleen vanuit het oogpunt van Vakgericht zou verslaan, dus zal ik schuingedrukt de wedstrijd vanuit de ogen van ‘de chagrijnige heer’ proberen weer te geven.

Zo, weer verder waar we gebleven waren. Vakgericht stond op een voorsprong van 4-1, en deze voorsprong werd met een afstandsschot van Wilmer uitgebreid naar 5-1. “Die scheidsrechter staat daar enorm ongemotiveerd te fluiten. Belachelijk!” WIKO werd wakker en liep de achterstand enigszins in; er werd twee keer gescoord waarna de stand op 5-3 stond. “Voetbal scheids! VOETBAL!”. Zowel Wilmer als Wouter M. scoorden vervolgens een afstandsschot en na een functiewissel scoorden ook Fredje en Taco van afstand. “@#%!@#%@” Nadat WIKO de vierde bal er in legde, scoorde Mariëlle: 10-4. Een comfortabele voorsprong waarmee de studenten de rust in gingen. Uiteraard werd er ondanks het warme weer gewoon thee gehaald, maar dit bleek iets langer (zo’n 5 minuten) te duren dan normaal. “Kom op scheids, hup weer beginnen. We gaan zo nog een pilsje pakken op het terras (red. okay, valide reden om te zeuren)!” Roy’s teamgenoten besloten echter wel te gaan theeleuten.

De tweede helft was het zaak om de voorsprong vast te houden en liefst zelfs uit te breiden. In het begin van de tweede helft scoorden Vakgericht en WIKO afwisselend. Daan en Wilmer wisten beide te scoren en ook WIKO scoorde tweemaal. “Voetbal!” Nee ‘chagrijnige heer’, korfbal. Daan schoot vervolgens wederom raak, waarna Vakgericht twee doorloopballen tegen kreeg. “Snijden? Ach man, je stond op twee meter!” Ondergetekende: eerder 20 cm. “En dat doet een technische studie.. ?!”. De studenten kregen even later een strafworp tegen, die door WIKO benut werd; 13-9. “Anders komen jullie maar eens lekker naar Winterswijk.” Hoezo? “Dan ben IK scheids”. Fredje scoorde vervolgens en na een behoorlijk lange periode zonder doelpunten legde hij de bal nogmaals in de mand (niet letterlijk).

De eindstand: 15-9. Vakgericht speelde een prima wedstrijd en scoorde met name in de eerste helft behoorlijk makkelijk. Voor volgende week staat KVZ (uit) op het programma. Ik wil Adriënne en Henny bedanken voor het invallen en Roel voor het scheidsen.

De doelpuntenmakers waren: Wilmer en Wouter K. (4x), Daan, Mariëlle en Taco (2x) en Wouter M. (1x).

Agenda

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips

Sportiviteit

Vakgericht is een studentenkorfbalvereniging met twee competitieteams en trainingsleden. Door het aanbieden van verschillende wedstrijdvormen (Midweek- en breedtekorfbal) willen wij alle leden de mogelijkheid bieden om bij Vakgericht wedstrijden te spelen op de manier die hem/haar het beste past.