Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

We zijn alweer aan het eind van november aanbeland, wat betekent dat de zaalcompetitie weer begint. Vakgericht speelt dit zaalseizoen in de derde klasse van het wedstrijdkorfbal, aangezien dat na het opheffen van de vierde klasse het laagste niveau is. Dit betekent echter ook dat de derde klasse een mix is van teams die al langer in de derde klasse meedraaien en teams die uit de vierde klasse of de breedtekorfbal komen. Een leuke uitdaging dus.
Onze eerste tegenstander in de zaal was Elko, een team wat redelijk goed presteerde in de derde klasse op het veld en we verwachtten dus meteen een pittige wedstrijd. Eenmaal afgereisd naar Elim begon de wedstrijd een beetje stroef voor Vakgericht. Het duurde even voor we in de wedstrijd kwamen en we stonden na een minuut of 10 dan ook 4-0 achter. In het tweede deel van de eerste helft kwamen we wat meer in de wedstrijd wat ons naar een ruststand van 7-5 bracht.
Na de rust hielden we het vooral in de verdediging goed dicht. In de aanval hadden we wat meer moeite door het verdedigen op de ballijnen van Elko. Toch wisten we de stand gelijk te trekken naar 12-12. In het tweede deel van de tweede helft verloren we Elko helaas weer uit het zicht en na 60 minuten korfbal moesten we genoegen nemen met een uitslag van 16-12.
Het was een wedstrijd waar we best tevreden op kunnen terugkijken, op voorhand hadden we verwacht dat we het veel lastiger zouden hebben met Elko gezien hun prestaties op het veld.

English at "lees meer..."

Graag begin ik dit wedstrijdverslag met wat positief nieuws. Aangezien het wedstrijdverslag van de wedstrijd tegen Arena nog niet online staat, kan Vakgericht 1 binnenkort een heerlijke taart verwachten. Of dit goed nieuws voor ons is of voor onze tegenstander die binnenkort een team vol dikzakken tegen zal komen, laat ik maar in het midden.
Afgelopen donderdag speelde Vakgericht haar laatste veldwedstrijd voor we de zaal in gaan. De studenten hadden dit seizoen al tweemaal tegen Ons Clubje gespeeld, dus de teams kenden elkaar door en door. De laatste ontmoeting eindigde na een spannende wedstrijd op een glad veld en in de zeikende regen in onze eerste overwinning van het seizoen. Het weer was gelukkig een stuk beter en we waren vastberaden om een nieuwe overwinning te boeken.
De wedstrijd was verplaatst naar een donderdagavond direct na de algemene training. Dit zorgde ervoor dat er veel Vakgerichters bleven plakken om ons aan te moedigen. We lieten ons niet nerveus maken door de overweldigende sfeer en schoten we uit de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op voorsprong door zowel aanvallend als verdedigend sterk spel. Ons Clubje had moeite om de korf te vinden zelf met een zeer trefzekere oud-Vakgerichter in de gelederen. De ruststand was daardoor 10-4 in het voordeel van ons clubje (niet Ons Clubje).
Met twee verse spelers in het veld bleef Vakgericht ook na rust het spelbeeld domineren en breidde zo de voorsprong uit. Onder luid gejuich eindigde de wedstrijd in een 17-9 overwinning. Vakgericht staat nu op een keurige 5e plek in de poule en kunnen we na het zaalseizoen omhoogkijken.
Na het bedanken van de fantastische supportersschare zijn we na de wedstrijd nog samen met Ons Clubje een lekker pilsmannetje gaan drinken in de sportkantine. Hier moesten we ons neerleggen bij een nederlaag tegen de Granerbrugse strijders. Onze felicitaties natuurlijk naar Ons Clubje voor het winnen van de derde helft. We kijken uit naar onze revanche in de zaal.

*English version below*

Het was een mooie zaterdag met een heerlijk zonnetje en voor ons een wedstrijd op ons eigen veld. Tijdens het inschieten oefende we alvast op de zon in onze bakkes. Helaas hadden we daar pas wat aan in de tweede helft, want we kregen eerst nog even wat regen over ons heen... Het spel was op een paar slordigheden na eigenlijk best netjes. De tegenstanders verdedigde flink achter, dus de vang pakken was vaak wat moeilijk. Maar goed, als je raak schiet, heb je gelukkig geen vang nodig. We maakten onze kansen prima af, maar ook de tegenstander kon er wat van. Het ging vrijwel de hele wedstrijd gelijk op, met een maximaal verschil van drie doelpuntjes in ons voordeel. Het bleef spannend tot in de laatste minuten, vooral nadat de Corvers het verschil wisten terug te brengen tot slechts één doelpunt. Uiteindelijk verloste de scheids ons en klonk het fluitsignaal op eindstand 18-17! Puntjes op zak dus!

On a beautifully sunny saturday Vakgericht 1 had a match on our own field. During warmup we practised on shooting with the sun fully in our faces. Unfortunately we weren't able to use this skill until the second half, since we had to deal with some rain first... The game went quite alright, apart from a couple sloppy mistakes. Our opponents defended in such a way that it was hard to take catching position. Luckily you don't need a catcher when you score. We finished our attacks just fine, but the Corvers were on a roll too. With one, two or three points difference the whole time, the match was very exciting. It stayed this tense even up to the last minutes, especially since the Corvers brought back the difference to one goal with only a few minutes on the clock. Finally, the referee freed us and the match ended at 18-17! Point are in the pocket!

Agenda

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips