Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

De een na laatste wedstrijd van het veldseizoen stond gisteren op het programma. Deze wedstrijd moest gespeeld worden in Delden tegen Zwart Wit. Bij winst zou er voor de komende donderdag een kampioenswedstrijd op de planning staan tegen Rigtersbleek. Met de wetenschap dat we bij meer dan 3 punten verschil meer punten gescoord zouden hebben dan Rigtersbleek en dat de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit met 5-5 gelijk was gespeeld hadden wij voldoende motivatie om hard om best te doen om de wedstrijd te winnen. En daarin hebben we niemand teleurgesteld!

Met het inschieten bleek al dat we goed op schot waren en daar hebben we in de wedstrijd gebruik van gemaakt. Helaas viel er al snel een afstandsschot van de tegenstander waardoor we achter stonden (1-0). Dat schudde ons wakker, waarna we de tegenaanval in hebben gezet. En die ging hard! Wilmer scoorde met een kort kansje, waarna Jessica er een mooie doorloopbal in legde. Dat scoren beviel Jessica wel, dus volgde er één. Ballen van de tegenstander werden snel onderschept, waardoor wij veel kansen hadden om aan te vallen. Ook Ricardo zag de kans vrij om te scoren vanuit een doorloopbal en Wilmer met een afstandsschot. De stand was ondertussen al flink in ons voordeel met 1-5. Omdat het zo lekker ging en we onze kansen goed uitkozen breidde de stand zich nog verder uit. Zwart Wit zag nog kans om net voor het eind van de eerste helft hun tweede puntje te scoren, waardoor we de rust in gingen met een tussenstand van 2-11.

Na een paar minuten rust, een beker thee en positieve woorden begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het streven was om onze score uit te bouwen tot 20 punten, dus we hadden nog een paar puntjes te gaan. Gelukkig was Wilmer ook de tweede helft nog op schot en scoorde hij vanuit een kort kansje. Als antwoord daarop scoorde Luuk twee keer met een mooi afstandsschot. Ricardo liet zien dat hij dat kunstje ook beheerst. De stand was ondertussen opgelopen tot 2-15, dat zag er goed uit. Helaas was er een kleine verslapping bij ons, waardoor onze voorsprong niet verder opliep. Maar over een stand van 6-17 mochten we nog steeds niet klagen. Gelukkig herpakten we ons weer en in de laatste minuut legde Wilmer er nog een mooie doorloopbal in. Hiermee hebben we ons doel van de tweede helft behaald; bij het fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een mooie stand op het scorebord: 6-20.

Scoorders: Wilmer (6), Jessica (5), Luuk (3), Ricardo (2), Lenneke (1), Wouter (1), Taco (1), Lisette (1)