Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Vakgericht 2 begon op deze waaierige zondagmiddag vol goede moed aan de wedstrijd tegen AKC uit Almelo. Al gauw mocht blijken dat de studenten uit Enschede domineerden in deze partij, wat uiteindelijk leidde tot een overwinning van 10-5.

In de aanval begonnen Wilmer, Luuk (a.k.a. Bert), Daphne en Annemarie. De verdediging bestond uit Wouter, Ricardo, Annette en Lisette. Taco en Alexander begonnen op de bank.

Al meteen in de eerste aanval liet Vakgericht zien dat de punten in Enschede zouden blijven vandaag. In de eerste halve minuut scoorde Annemarie na een mooie aangeef een ver afstandsschot. Al snel volgde de 2-0: een doorloopbal gescoord door Annemarie. Helaas kwam AKC na de functiewissel even terug met een afstandsschot, maar gelukkig zorgde een doorloopbal van Annette voor de 3-1. Na een afstandsschot tegen Ricardo en een mooi kort kansje van Wilmer kon er spoedig weer van functie gewisseld worden. De dames lieten in de aanval zien hoe sterk ze zijn. Een doorloopbal van Annette en een afstandsschot van Lisette maakten de stand 6-2. Na nog een doorloopbal van Annemarie en een doorloopbal tégen Ricardo gingen we met 7-3 de rust in.

Er werden twee heren gewisseld in de rust. Taco kwam er in voor Wilmer en Alexander nam Ricardo's plaats in.

Het vak van Wouter begon na de theepauze in de aanval. Het lukte niet om de felle aanvalshouding van de eerste helft te handhaven, terwijl de verdediging van Vakgericht wel sterk bleef. Hierdoor duurde het erg lang voordat er een nieuwe functiewissel kwam. Uiteindelijk loste AKC nog een succesvol schot, gevolgt door een doelpunt door de aanval van Vakgericht. Hierdoor kon er met 8-4 op het scorebord eindelijk gewisseld worden. Spoedig wist AKC nog een doelpunt te maken. Gelukkig volgde dit razendsnel door een kort kansje van Taco, wat de stand op 10-5 bracht. Voor we het wisten was er alweer een functiewissel, wat het vak van Wouter weer in de aanval bracht. Na dit laatste doelpunt van Vakgericht werd er niet meer gescoord en de wedstrijd eindigde in een overduidelijke overwinning voor Vakgericht. Sterk spel in de eerste helft, met moeite kansen pakken na de rust. Vakgericht 2 heeft deze winst hoe dan ook meer dan verdiend!

Lisette en Alexander, bedankt voor het meespelen!