Uit bij hekkensluiter Mélynas heeft Vakgericht het goede resultaat van vorige week een vervolg weten te geven. Opnieuw liepen de studenten eenvoudig weg in de openingsfase en waren er twee welverdiende punten aan het eind van de rit. 8-20.

Keurig een uur voor aanvang van de wedstrijd was iedereen verzameld in Brummen. Er miste echter nog een sleutel van het hek, wat resulteerde in een wachttijd van zo'n 25 minuten. Nadat deze eerste horde was genomen zou de rest van de middag gelukkig soepel verlopen. De uitploeg startte goed en kwam 0-2 voor, waarna de thuisploeg hun eerste doelpunt mochten vieren. Lang genieten zat er voor hen alleen niet in, want Vakgericht liep snel uit naar 1-7. Door goede druk in de verdediging en scherp afronden aan de andere kant stond het uiteindelijk 3-12 bij rust.

Na rust was het allemaal iets minder scherp aan te kant van de Enschedeërs. De thuisploeg kon makkelijker rondspelen en het ging begin tweede helft zowaar gelijkop. Zo was het duidelijk dat het niet meer hoefde, maar werd het tweede tiental toch nog volgemaakt. Uitslag: 8-20.

Volgende week zal duidelijk worden of Vakgericht de goede vorm ook tegen koploper ECKA kan omzetten in punten.