Na twee ruime overwinningen tegen ploegen uit de onderste regione van de competitie stond de wedstrijd tegen koploper EKCA op het programma. Er zou dus met scherp gespeeld moeten worden om de punten in Enschede te kunnen houden. Echter overheerste na afloop toch vooral het gevoel van een verloren in plaats van een gewonnen punt, 13-13.

Dat EKCA na vier wedstrijden zonder puntverlies bovenaan stond, mag toch verrassend genoemd worden. Dat drie van de vier overwinningen met maar 1 punt verschil waren, geeft ook aan dat er mogelijkheden moeten liggen.

Vakgericht begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. Deze werd echter snel weer uit handen gegeven door twee strafworpen. 3-3. Het bleef gelijkop gaan gedurende de eerste helft, maar toch wisten de studenten voor rust weer een gaatje te slaan, 7-5.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor bezoekers. Door deze sterke fase gingen ze erop en erover en leken hiermee de basis te leggen voor een vijfde winst. 9-12. De thuisploeg liet zich echter niet kennen. Met degelijke aanvallen en scherpte in de verdediging scoorde Vakgericht 4 maal op rij en stevende met nog een minuut te spelen op de overwinning af. 13-12. De man die de leiding had wilde toch de spanning nog een beetje opvoeren en gaf in deze laatste minuut aan beide kanten nog een stip. De gelijkmaker werd hiermee gerealiseerd, terwijl de kans om alsnog twee punten in Enschede te houden niet aan Vakgericht besteed was. 13-13.

Volgende week staat de strijd tegen concurrent HKC op het Hengelose gras op het programma.