Vakgericht is er niet in geslaagd de eerste helft van de veldcompetitie winnend af te sluiten. Na een moeizame wedstrijd van beide kanten wist Zwart Wit de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken. 9-12.

Het begin van de thuisploeg was prima. Ondanks het straffe windje dat haaks op het veld stond, werd het 2-0. Hierna was het echter Zwart Wit dat een tijd de boventoon voerde. Door deze goede fase kwamen de bezoekers op 2-4. Dit verschil werd tot de rust niet meer weggegeven. De thee werd gedronken bij een 5-7 stand.

De fase na de rust verschilde niet veel van de fase vlak voor rust. Beide ploegen hadden moeite met scoren, maar het waren de bezoekers die nog een puntje weg wisten te lopen naar 6-9. Hierna was de wedstrijd nog te verdelen in twee delen. Ten eerste was er het deel waar de productie stokte bij Zwart Wit, waardoor de studenten de stand gelijk wisten te trekken. Daarna was het echter de aanval van de thuisploeg die niet meer wist te scoren. De Deldenaren deden dit nog wel drie maal en konden hierdoor de twee punten mee naar huis nemen.

Na een aantal oefenwedstrijden, waaronder een tegen het nationale team van Brazilië, wacht de zaalcompetitie, waar Vakgericht hopelijk een mooi plekje kan veroveren.