Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Na een niet al te succesvol seizoen weet het tweede team van Vakgericht toch nog een puntje mee te nemen in het veldseizoen.

Het was laat in het seizoen, deze wedstrijd. Een scherpe blik zou zoiets misschien af kunnen leiden aan de houding van de spelers, misschien iets in gezichten kunnen bespeuren. Iemand die wat praktischer ingesteld was zou vooral merken dat het ondertussen verrekte koud was. Voor het begin van de wedstrijd stond het grootste deel van het team met lange broeken en jassen bij Vakgericht 1 te kijken. Hoe dan ook leken de meesten zin te hebben om de wedstrijd te spelen. De tegenpartij uit Borculo stond niet bijzonder hoog in de ranglijst en dit bood de Enschedeërs een kans om wat van die felbegeerde punten binnen te slepen. Men zou zelfs kunnen zeggen dat er sprake was van anticipatie.

De korenblauw-en-wit geklede sporters wisten de score te openen met punten van Taco en Annemarie. Helaas bleek hun vak verdedigend wat meer problemen met Olympia '22 te hebben. Het vak van Annette, Dapne, Wouter en Ricardo had wat meer tijd nodig om te scoren, maar uiteindelijk bleken de heren van de tegenpartij er moeite mee te hebben om uit te zoeken wie wie nu moest verdedigen, wat Wouter de ruimte gaf voor een klein kansje. Beide kanten leken verdedigend sterker dan aanvallend, wat leidde tot een langzaam verloop in de score. De eerste helft werd afgesloten met een 4-3 stand in het voordeel van Vakgericht.

In de rust werd het team vergast op een overtuigde toespraak van teamcaptain Luuk. "We zijn gewoon beter", begon hij. "We moeten dit gewoon winnen", ging hij verder. Woorden die eerder zijn gesproken, maar die deze keer niet door het scoreverloop weersproken werden.

Voorwaar, de tweede helft ging goed van start. Doelpunten werden gescoord in beide vakken en in grotere getalen dan bij de Olympianen. Nieuwe aanwinst Rob kwam erin voor oude garde Taco en Vakgericht breidde haar voorsprong uit naar 7-4. Op dat moment sloeg het noodlot echter toe. Daphne kreeg een bal op haar hand en brak twee vingers. Niet meer in staat om bij de dragen aan de titanenstrijd werd de aanval gereduceerd tot driekwart van haar sterkte, terwijl Tara ging omkleden om de wedstrijd met een achttal tot haar conclusie te kunnen brengen. Een snelle verandering in strategie en een onkarakteristiek zuiver schot van Ricardo brachten Vakgericht op een schijnbaar onverslaanbare 8-4. Een kort moment van verwarring en een tegenstander die opeens in staat bleek om ook de binnenkant van de korf te raken doofden die hoop echter snel. De wedstrijd werd afgesloten met 8 doelpunten voor beide teams. Geen reden voor blijdschap, maar we kunnen terugkijken op een leuke, sportieve wedstrijd (al zal de focus voornamelijk voor Daphne misschien niet op dat aspect liggen) en een lekkere taart na afloop.

Agenda

    Volgende toernooi:

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips