Op bezoek bij Koru in Dwingeloo is het Vakgericht niet gelukt beide punten mee naar Enschede te nemen. In een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren werd het uiteindelijk 10-10.

Vertrouwen op resultaten uit het verleden zat er voor Vakgericht absoluut niet in. Vorig jaar veld werd er nog twee maal verloren van de tegenstander van dit weekend. Desalniettemin was de uitgangspositie voor de wedstrijd duidelijk: winst. In de openingsfase leek dit aardig te lukken, door een 1-3 voorsprong te pakken. Daarna stokte de productie aan beide kanten voor lange tijd. Zelfs de meest opgelegte kansen (lees: o.a. strafworpen) waren niet aan de bezoekers besteed. Ondanks dit magere finishpercentage stond Vakgericht bij rust een puntje voor, 4-5.

Na rust veranderde het spelbeeld niet heel veel. Er werden niet meer zoveel kansen geproduceerd als in de eerste helft, maar het probleem was en bleef duidelijk: de afronding was er niet. Koru wist hiervan te profiteren en kwam met nog een minuut te spelen op een schijnbaar veilige marge van 2: 10-8. Echter wisten de studenten er toch nog een puntje uit te persen door twee afstandschoten.

Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Hier ligt een mooie kans voor revanche op Ons Clubje voor de verloren eerste veldwedstrijd.