Zondag 25 november was de eerste zaalwedstrijd van Vakgericht 1, in de Pathmoshal tegen Naäs. Zo’n eerste wedstrijd is natuurlijk het moment om het seizoen goed te beginnen. Mariëlle had dit blijkbaar ook bedacht: de eerste aanval van Vakgericht was de bal amper drie keer overgegooid, toen ze de bal kreeg, schoot en scoorde. Om dit direct de tweede aanval te herhalen en net zo snel haar tweede afstandsschot te maken. Na dit lekkere begin kwam Naäs in de wedstrijd, en liepen ze in/uit naar een 4-3 voorsprong. Vervolgens ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd, getuige ook de standen 4-4, 5-5 en in de rust 7-7.

Na de rust werd er aan beide kanten met scherp geschoten en gingen de afstandsschoten er gemakkelijk in. Initieel kwam Vakgericht nog voor door afstandsschoten van Jacqueline en Jacco. Naäs was vervolgens zuiver, en wist op 11-9 een gaatje van 2 doelpunten te slaan. De spanning bleef, en vanaf 12-10 wisten Mart, Rob en Mariëlle achter elkaar 4 doelpunten te maken. In andere woorden: Vakgericht stond weer voor. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, en uiteindelijk won Vakgericht de wedstrijd volgens het scorebord met 13-16. Dat het volgens de scheids 15-18 was, is een leuk detail voor de statistieken, maar maakt verder weinig uit.

Hoe dan ook: een mooi resultaat om op verder te bouwen! En invallers: bedankt voor het meespelen!

Doelpunten: Mariëlle (4), Daan, Jacco, (beide 3), Jacqueline, Rob (beide 2), Mart (1), iemand (1) (en scheids 2?)