Zaterdag 26 januari was het alweer tijd voor de vijfde zaalwedstrijd van Vakgericht 1. Dit keer mochten we op de zaterdagavond afreizen naar Winterswijk, om een wedstrijd te korfballen tegen Wiko 2. Ik wil alvast Joost en Mariëlle bedanken voor het meespelen!

In de aanval mochten deze keer Rob, Joost, Michelle en Amelia beginnen. In de verdediging begonnen Daan, Jacco, Hanna & Mariëlle.

De eerste helft begon helaas moeizaam. We kwamen al snel op een achterstand van 4 (of 5) doelpunten. De ruststand was dan ook 7-3 in het voordeel van Wiko. Na in de rust een goede peptalk te hebben gekregen van zowel Captain Hanna als Mariëlle, konden we met goede moed beginnen aan de tweede helft.

Dit lukte redelijk, het scoren ging aan het begin heel gelijk op. Helaas gebeurde er tien minuten in de tweede helft een onhandige spelsituatie met grote heren van de tegenstander en Hanna. Hierdoor kreeg ze een harde klap op haar linkerarm, waardoor ze niet verder kon spelen. Gelukkig kreeg ze ijs om haar arm even te koelen. Dit ijs heeft wonderen gedaan want na een aantal minuten stond Hanna weer in het veld: klasse! Nadat we weer met acht spelers in het veld stonden kon het korfballen weer goed verdergaan. Dit leidde tot winst in de tweede helft: 7-8. Helaas was dit niet genoeg voor de eindzege. De eindstand was 14-11. Al met al een goede wedstrijd met mooie, lange aanvallen. Genoeg leerpunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Vakgericht 1 staat nu op een nette vierde plek in de poule. Op naar volgende week!