Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Na de week ervoor voor het eerst compleet als VG 1 in het veld te hebben gestaan, was het deze week compleet anders. Met een team van 3 basisspelers hadden Michelle en Jacco de schone taak het veld gevuld te krijgen. De heren waren snel gevonden, de dames waren helaas wat lastiger te vinden. En een beginnende vakantie helpt natuurlijk niet mee. Nadat we als geheel team ongeveer iedere korfballende dame die we kenden hadden geappt, is het gelukt. Dame nummer 30, Julia genaamd, wilde mee spelen, was beschikbaar om mee te spelen en was niet geblesseerd. Een combinatie die maar moeilijk te vinden was. Daarnaast hadden we gelukkig ook Jacqueline, Aswin, Taco en Joost bereid gevonden om mee te spelen. 

De auto's met mensen uit Enschede en thuis-thuis waren mooi op tijd. Zo op tijd zelfs dat er nog tijd was voor een kopje koffie en thee. Want het was toch wel een vroege zondagochten. Tijdens dit kopje koffie werd nog even bedacht hoe de vakken eruit zouden zien, want met 3 basisspelers was er weinig over van de normale vakverdeling. Met een team vol invallers werd er om 11 uur gestart met de wedstrijd. LET OP: Omdat we zonder wissels op de bank speelden, is er helaas niet mee geschreven met de doelpunten. Dus dit wordt een wedstrijdverslag uit het blote hoofd. Fouten in dit verslag zijn zeer goed mogelijk.

Te beginnen bij het begin. De opstelling. In de aanval begonnen: Amelia, Julia, Joost en Taco. Het verdedigende vak bestond uit de overige spelers, Daan, Aswin, Jacqueline en Daphne. De wedstrijd begon en we speelden goed. Het was even zoeken hoe de anderen in het vak speelden en hoe de tegenstander speelden. Maar zeker voor het feit dat er nog nooit samen was getraind met deze groep mensen, ging het goed. Taco gooide er nog een aantal mooi Tacoballetjes in. En omdat ze raak waren, mocht dit voor deze keer ;-). 

De tegenstander probeerde vanaf de middenlijn raak te schieten. Dit zorgte vaak voor tekorte ballen, die soms niet eens de korf raakten. Daardoor werd het af en toe lastig om af te vangen, maar een aantal spring-grage en snelle heren wisten dit goed op te lossen. Lange aanvallen werden gedraaid door het vak met Daan, Aswin, Jacqueline en Daphne en uiteindelijk vielen ze erin. 

De ruststand:  In ons voordeel. 

Na een korte bespreking, waar eigenlijk alleen maar gezegd kon worden dat het goed ging, begonnen we aan de tweede helft. De tegenstander strooide nog met een potje vol invallers en het spel werd anders. Het ene vak kon hier beter mee omgaan dan het andere. Zo vlogen ons een aantal doorloopballen om de oren, maar de voorsprong bleef. Met nog 10 minuten te spelen op de klok stonden we 6 punten voor. Een voorsprong die we moesten zien te houden. En met het schot van ondergetekende, was dit nog best wel een opgave. 

Uiteindelijk was het goed dat we met een potje vol invallers naar de wedstrijd zijn gegaan, want de einstand was 11-18. 

 

Agenda

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips