Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

... in de derde helft.

Woensdagavond 23 september kwam Achilles uit Almelo naar het pittoreske Drienerlo toegereisd. Hier stonden de berucht Vakgerichters ze op te wachten om een wedstrijdje te knokken, ehm... korfballen. Wat precies de opstelling was, is de schrijver (Bert) al lang weer vergeten. In ieder geval stonden 8 Vakgerichters op het veld en 2 naast het veld. Gelukkig stonden Sara, Lotte, Marieke, Irma, Amber, Daan, Jasper, Maarten, Lars en Mart er niet alleen voor deze avond. Vanaf de bank kregen zij steun Hanna, Inge, Pascalle, Lútsen en de schrijver. Deze fanatieke aanhangers hadden natuurlijk ook nog twee prachtige leuzen op een bord meegenomen om het team aan te moedigen.

Mooi op tijd, maar dan zo'n 5 tot 10 minuten later, kwam scheidsrechter Sander op het briljante idee de wedstrijd in te fluiten. Het spektakel kon beginnen. Vol goede moed begon Vakgericht aan de wedstrijd, maar al snel kwamen we hier achter een minder prettige verassing. Blijkbaar had Achilles om ons van slag te krijgen een sterspeelster van ons gejat. Merel had op haar shirt de blauwe accenten rood geverfd en begon zomaar in de basis bij de Almelo'ers. De strijdlustige Vakgerichters lieten zich niet van de wijs brengen en maakten snel duidelijk dat ook zonder Merel er nog genoeg topspelers rondlopen. Gesteund door wat Vakgerichters met wat "sportdrank" van Inge en Bert en "energierepen" van Hanna op de bank en nog wat publiek voor Sara en "Stella" achter de hekken ging de beginfase erg gelijk op. Helaas stuiterden daarna onze schoten op onmogelijke, maar blijkbaar toch mogelijke, wijze uit de korf. Achilles bleef rustig doorscoren en zo stond er een ruststand van 3-7 op het scorebord (Sander's horloge).

Na een korte pauze met goede rustbespreking kon de tweede helft van start gaan. Hier ga ik niet zoveel over zeggen, buiten dat Maarten die vrije bal er wel erg lekker in legde. Zo waren er snel nog eens 30 minuten voorbij en was de uitslag 4-15. Na de wedstrijd is er nog snel geprobeerd Merel terug te brassen, maar dit is helaas niet gelukt. Wel kregen we nog wat goede tips en tricks om Achilles het volgende week een stukje lastiger te gaan maken.

Vakgericht had gelukkig al ingecalculeerd dat de eerste twee helften van de wedstrijd een moeilijk verhaal zouden kunnen worden. Daarom waren velen al goed voorbereid. Dit bleek al aan de versnapering gedurende de eerste helft, maar ik wil graag Lútsen als man of the match uitroepen. Hij kwam tijdens de rust met de briljante opmerking dat hij nog wat koude! "sportdrank" in zijn tas had zitten. Hierdoor hoefde niemand een minuut te missen van de wedstrijd om naar een koelkast te wandelen. Hij had goed uitgerekend hoeveel er nodig was, want ook toen Mart moegestreden gewisseld werd kon hij genieten van een verfrissend "sportdrankje". Zo werd de basis voor de overwinning al vroeg in de eerste helft gelegd, uitgebreid door een fantastische Lútsen in de tweede helft en uiteindelijk nog glans bijgezet in de derde. Vooruitplannen heet dat ;-)