*English at "Lees meer..."

Zaterdag 12 maart jongstleden trad het vlaggenschip van Vakgericht aan in eigen hal tegen Zwart-Wit uit Delden. Waar de wedstrijd van vorige week nog geannuleerd werd door te veel coronabesmettingen was nu iedereen op tijd hersteld en wedstrijdfit. De voorgaande confrontatie tussen beide teams was een spannende die uiteindelijk na een sterk slotoffensief eindigde in 11-16 in het voordeel van de Enschedeërs. Het verloop van deze wedstrijd werd echter drastisch anders…

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Art liet Vakgericht blijken dat Zwart-Wit niet op een resultaat hoefde te hopen. Henry en Luuk schoten met scherp en zetten de thuisploeg al snel op een 7-0 voorsprong. Hier sloeg het noodlot toe voor de excellerende Henry die helaas met een op het oog zware blessure het veld moest verlaten. De studenten lieten zich niet van de wijs brengen en lieten zien over meerdere schijven te kunnen scoren. De voorsprong werd nog uitgebreid tot 9-0. Zwart-Wit schoot in de eerste helft niet met scherp, maar wisten na een mooie aanval zich voor rust toch nog op het scorebord te zetten. Dit leidde tot een ruststand van 9-1.

Tijdens de rust heerste de tevredenheid bij Vakgericht, die met nog twee wissels wat verse energie konden brengen in de tweede helft. Vakgericht liet ook na rust blijken dat Zwart-Wit niet hoefde te rekenen op een sensationele comeback. Goede aanvallen werden keurig afgerond. Ondanks de verdedigende druk van Vakgericht wisten de Deldenaren wat vaker de mand te vinden. Richting het eind van de wedstrijd viel helaas ook Joost uit met een blessure, maar dit bracht de overwinning niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde in een keurige 18-6 overwinning voor de blauw-witte brigade.

Vakgericht impresses again, but is not without worries

Last Saturday, March 12th, the star ensemble of Vakgericht played a match in their own hall against Zwart-Wit from Delden. The match a week before was cancelled due to too much corona infections, but luckily everyone was healthy and fit again. The previous confrontation between these teams was a very exciting match that was decided in favor of the students after a strong final blitz. The course of this match was however drastically different…

From the start signal on Vakgericht showed that Zwart-Wit should have no hope for a positive result. Henry and Luuk shot straight and helped the hosts to a 7-0 advance. At that moment fate struck Henry who left the field with a severe looking injury. The students refused to be thrown of balance and showed also the others could score. They increased their lead to 9-0. Zwart-Wit missed their opportunities but made sure not to go into halftime without a goal. The halftime score was 9-1.

Vakgericht was delighted with their strong performance during the first half and brought fresh energy onto the pitch with two substitutions. It was immediately clear Zwart-Wit didn’t need to cherish any hope for a sensational comeback. With some great play Vakgericht kept on scoring. Despite the defensive pressure also Zwart-Wit was able to score more often. Nearly at the end of the game Joost also had to leave the field with an injury. The victory however remained certain. At the end of the game the scoreboard showed a 18-6 triumph for the blue-white brigade.