Zondagochtend 9 maart stond de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op de planning. Deze keer tegen Rigtersbleek. Voor aanvang van deze wedstrijd stond onze tweede plaats in de zaalcompetitie al vast, maar we hadden nog een negatief doelsaldo die we graag positief wilden maken. Daarom was onze missie om met minstens 3 doelpunten verschil te winnen, wat zorgde voor veel enthousiasme en motivatie.

Nadat de wedstrijd die voor ons gespeeld werd was afgelopen zijn we snel het veld opgerend om daar te beginnen met inschieten. Terwijl we bezig waren met het nemen van onze eerste doorloopballen klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter om aan te geven dat we met de wedstrijd zouden gaan beginnen. Het inschieten met afstandsschoten hebben we voor deze wedstrijd dus achterwege moeten laten. De indeling was gelukkig al bekend. Met Daan, Wouter M., Jorinde en Lisette in de aanval en Wouter K., Taco, Sharon en Janneke in de verdediging begonnen we onze goed voorbereidde wedstrijd.

Rigtersbleek is de wedstrijd begonnen, maar al heel snel hadden we de bal onderschept. Toen de bal aankwam in het aanvalsvak en een klein rondje had gemaakt leek het Daan een goed idee om met zijn eerste afstandsschot ons eerste doelpunt te maken. Een goed begin van de wedstrijd. Helaas kwam er snel daarna een tegendoelpunt. Maar om dit weer te compenseren en te laten zien dat we zeker niet van plan waren om te verliezen hebben Taco en Sharon twee punten gescoord uit afstandschoten. Hierna kwamen we in een klein dipje en stonden we met 4-3 achter. Gelukkig bleven we scoren en werd de achterstand weer snel omgebogen in een voorstand, 4-5. Na nog een paar schoten tegen en meer schoten (en vooral doorloopballen) in ons voordeel, stond het na de eerste helft 6-9. De 3 punten voorsprong hadden we al en het was dus belangrijk om dat vast te houden en zo mogelijk uit te breiden.

Na de rust gingen we er weer fris en met volle moed tegenaan. Ik ben eruit gegaan voor Mariëlle en Daan voor Yorick. Om in de scoringsstatistieken aansluiting te houden bij Taco had Yorick het plan om deze wedstrijd veel te gaan scoren. De verwachtingen lagen dus hoog.
De tweede helft begon echter met een tegendoelpunt, waardoor we op een doelsaldo van 0 uit zouden komen in de competitie. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het werd dus tijd om weer te scoren. Gelukkig stond Rigtersbleek dit toe, waardoor we op een stand van 7-14 kwamen. Hierna volgde een stip tegen, maar dit weerhield ons er niet van om vrolijk verder te gaan met scoren. De stand was ondertussen 8-16. Deze wedstrijd ging het scoren boven verwachting goed. Toch kwam er weer een klein dipje, wat ervoor zorgde dat de voorsprong wat minder groot werd. Dit bracht ons terug tot een verschil van 6 punten met een stand van 11-17. Het vak met Yorick stond al lange tijd in de verdeding en dat was natuurlijk niet gunstig voor Yorick zijn plan om veel te scoren. Toen er dus eindelijk gewisseld mocht worden naar het aanvalsvak voerde Yorick onmiddelijk zijn scoringsplan uit. Binnen 2 minuten had hij 2x gescoord. De draad van het scoren was dus weer opgepakt en zo werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 12-20.

Een hoog scoringspercentage deze wedstrijd, waarmee het zaalseizoen mooi is afgesloten. De volgende mensen hebben deze wedstrijd gescoord: Taco (6x), Daan (3x), Yorick (3x), Jorinde (3x), Sharon (2x), Wouter M. (1x), Wouter K. (1x) en Janneke (1x).

Janneke, Jorinde en Sharon, bedankt voor het invallen!