Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Afgelopen weekend speelde Vakgericht tegen HKC uit Hengelo. Het was een mooie zonnige dag toen de eerste teams van beide verenigingen elkaar ontmoette op het grasveld in Hengelo. De studenten stonden op de laatste plek in de ranglijst en zouden bij winst goede zaken doen aangezien de directe concurrenten, DLKV en Koru, dat weekend tegen elkaar moeten spelen. HKC is daarentegen in strijd met Keizer Karel om de eerste plek en zou de punten dus ook goed kunnen gebruiken.

Terwijl het tweede van HKC van Atalante aan het winnen was werd er warmgelopen door de eerste teams en zodra het eindsignaal van de vorige wedstrijd geklonken had werden er fanatiek doorloopballen genomen. De opstelling van Vakgericht was als volgt: Martijn, Yorick, Jessica en Kylie mochten in de aanval beginnen, terwijl Ruben, Aswin, Kim en Janita in de verdediging startten.

De wedstrijd begint goed voor de HKC'ers, die van afstand erg zuiver zijn. Vakgericht probeert daar iets tegenover te stellen, maar heeft duidelijk moeite met de rebound wat resulteert in een hoop korte aanvallen. Na drie tegentreffers geïncasseerd te hebben weet Vakgericht dan eindelijk een strafworp te benutten wat de achterstand beperkt tot twee punten. Deze achterstand blijft gehandhaafd tot het 5 - 3 is. Vakgericht mist scherpte zowel aanvallend bij het afmaken van vrije ballen als schoten als verdedigend wat resulteerde in persoonlijke fouten. HKC loopt hierdoor uit tot 6 punten voorsprong, het is 12 - 6 bij rust.

Na een stevige toespraak van coach Rudi komen de studenten weer het veld op. De doelstelling: persoonlijke fouten eruit halen en goede kansen pakken. Dat lijkt aardig te lukken, HKC gaat wat slordiger spelen en verliest vaker de bal, waardoor ze er niet in slagen om nog verder uit te lopen. Aan beide zijden wordt in de eindfase nog een strafworp gemist, maar dat maakt voor de einduitslag niet zoveel meer uit: het wordt 19 - 13 in het voordeel van HKC.

Agenda

  • VET06-07-2024 - 07-07-2024
  • Volgende toernooi:
  • VET06-07-2024 - 07-07-2024Enschede

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips