Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

De dag was 12 oktober 2014. Vakgericht mocht aantreden tegen Olympus '58 in Doetinchem. Na een overwinning op SDO het voorgaande weekend zou Vakgericht bij een overwinning goede stappen kunnen maken richting te middenmoot. Het weer was goed en de Vakgericht delegatie was op tijd vertrokken en daarmee ook ruim op tijd aangekomen in Doetinchem. Op het veld van Olympus kon het eerste nog even genieten van de korfbalkunsten van Huub die zijn wedstrijd met Olympus aan het spelen was. Uiteindelijk werd het toch tijd voor een bespreking en een warming-up voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijd werd begonnen met in de aanval: Peter, Martijn, Larissa en Kylie en in de verdediging: Aswin, Yorick, Janita en Kim.

De eerste helft begon met een 0-1 voorsprong voor Vakgericht na een schot van Kylie. Er bleek echter al snel dat het spel van Vakgericht te wensen over liet. Er werden te veel fouten gemaakt waardoor Olympus op een 4 punten voorsprong kon komen. Dit gat kon door de aanval van Vakgericht niet meer gedicht worden en de ruststant was dan ook 10 - 6.

In de tweede helft was de opdracht duidelijk. Er moesten minder fouten gemaakt worden en de aanval moest trefzekerder. De eerste opdracht lukte. Er werd door Olympus minder gescoord, maar aangezien hun doel was om de wedstrijd uit te spelen, kon er voor Vakgericht alleen vooruitgang worden geboekt als de aanval slaagde. Dit laatste bleef aan de kant van Vakgericht uit. Olympus wist de wedstrijd goed uit te spelen. In de tweede helft werd slechts 3 keer werd gescoord door beide ploegen. De eindstand is 12 - 7 in het voordeel van Olympus.